Kinetic

Kinetic. Az első emberi mozgás által működtetett kvarcóra. Több, mint 50 szabadalom.

The first prototype (1986)
AGS, the predecessor of Kinetic (1988)

A mechnikus és kvarcórák mellett a Kinetic is egy platform. 20 évvel ezelőtt a SEIKO létrehozta a Kinetic szerkezetet, amely egyedi fejlesztéseket ad az óra tulajdonosainak.

Az 1986-os Bázel-i órakiállításon mutatta be a SEIKO az első Kinetic prototípust. Az első modellek még "A.G.S." felirattal jelentek meg, és elsőként alakították át a kéz kinetikus energiáját elektromossá. Ez volt az első lépése az immár 20 éve tartó folyamatos fejlesztésnek, amely mára a Kinetic karórákat a nagy teljesítményű, megbízható, környezetbarát szavak szinonimájává tették a tulajdonosainak részére. Az 1988-ban eladott első darabtól napjainkig, több mint 8 millió darab Kinetic óra került értékesítésre.
1998-ban került bemutatásra a Kinetic Auto Relay, amely az automata óra járástartalékát a kiemelkedő 4 évre növelte. 1999-ben láthatta először a közönség az Ultimate Kinetic Chronograph, a SEIKO mechanikus és elektronikus órásmesterek kézi összeszerelésű mesterművét, majd 2003-ban az első sorozatgyártott Kinetic Chronographot. A 2005-ös Baselworldön jelent meg először a Kinetic technológiát és az 2100-ig programozott, öröknaptár funkciót egyesítő, Kinetic Perpetual sorozat. Az 2007-es évben született az első kézi felhúzású Kinetic karóra, mely a Kinetic Direct Drive névvel került forgalomba.

Kinetic Direct Drive

A SEIKO Kinetic Direct Drive a SEIKO érzelmekre alapuló technológiáját képviseli.

Kinetic Direct Drive

Ultimate Kinetic Chronograph

A SEIKO Ultimate Kinetic Chronograph 9T82 egyesíti a megbízhatóságát és a nagy pontosságát a Kinetic technológiájának, a tradicionális mechanikus chronograph szerkezetek alapjain.

Ultimate Kinetic Chronograph

Kinetic Chronograph

Egy egyedülálló számlap, melyen a pontos idő mutatói nem a középponthoz kötődnek. A stopper 1/5 másodperc pontossággal mér.

Kinetic Chronograph

Kinetic Perpetual

Kinetic Perpetual, mely egyesíti a klasszikus, mechanikus intelligens naptár funkciót a Kinetic technológiával 2100. február 28-ig.

Kinetic Perpetual

Kinetic Auto Relay

A Kinetic Auto Relay az "elalvó" és "felébredő" funkcióval.

Kinetic Auto Relay

Kinetic G.M.T.

A Kinetic és a GMT funkció házassága teszi az utazók ideális órájává.

Kinetic G.M.T.